Soluții de electroalimentare pentru domeniul medical

Alimentarea cu energie electrică de calitate este critică pentru aparatele de uz medical. Fie că este vorba de aparate de laborator, aparate complexe de investigaţie sau săli de operație, este extrem de important ca tensiunea de alimentare a acestora să fie de calitate și să nu prezinte discontinuități sau abateri de nici un fel de la parametrii nominali. Acest deziderat se poate atinge doar alimentând aparatul prin intermediul unei surse neîntreruptibile cu dublă conversie. Astfel echipamentele medicale vor fi în permanență alimentate cu tensiune de calitate, indiferent de fluctuațiile sau întreruperile tensiunii de la rețea.

 

Pentru spitale şi clinici oferim UPS-uri trifazate cu dublă conversie care protejează întreaga clădire, asigurând funcţionarea fără întrerupere a tuturor consumatorilor. În cazul unei pene de tensiune de la rețeaua de utilități, UPS-ul asigură alimentarea pentru o perioadă limitată, funcție de capacitatea bateriei de acumulatori. Dacă pana de tensiune durează mai mult decât autonomia oferită de bateria UPS-ului, acesta comandă pornirea generatorului de urgență pentru a încărca bateriile. Nu este indicat ca generatorul să alimenteze direct consumatorii din clădire deoarece tensiunea furnizată de acesta este în general improprie alimentării echipamentelor mai sensibile. Este obligatorie prezența unui UPS trifazat între generator și rețeaua internă a clădirii, astfel încât consumatorii să nu fie afectați de nici un fel de perturbații.

 

Pentru aplicaţii critice cum ar fi sălile de operaţii oferim sisteme de electroalimentare redundantă, compuse din două sau mai multe UPS-uri care funcţionează în paralel, astfel încât în cazul defectării unuia din ele celălalt să preia consumatorii automat. Astfel se elimină riscul de a rămâne fără tensiune, indiferent de ce se întâmplă.

 

  • UPS-uri monofazate cu dublă conversie pentru protecția individuală a aparatelor medicale
  • UPS-uri trifazate pentru alimentarea de rezervă a clădirii, cu cuplare la generator
  • Sisteme redundante UPS

 

Toate sursele neîntreruptibile din portofoliul Alphapower pot fi echipate opțional cu baterii de acumulatori care să ofere o autonomie extinsă, adaptată aplicaţiei la care sunt folosite.Cabinete standard

Cabinetele standard se fabrică într-o varietate foarte largă de dimensiuni. Pentru fiecare combinație dimensiune acumulator - număr de acumulatori sunt disponibile mai multe tipodimensiuni, astfel încât beneficiarul să poată alege varianta optimă pentru spațiul disponibil.
Caracteristici tehnice
Documente
Cabinete antiseismice

Cabinete cu design antiseismic, utilizate în centrale atomice, centre de date, clădiri publice, centrale electrice, substații de distribuție, etc. . Acumulatorii sunt imobilizați pe etajere și asigurați împotriva căderii. Cabinetul se fixeaza pe sol astfel încât să nu se miște în cazul unui seism.
Caracteristici tehnice
Documente
Cabinete cu aer condiționat

Pentru aplicațiile critice în care este esențială siguranța în exploatare, cabinetele pot fi livrate echipate cu sistem propriu de aer condiționat. Acesta asigură funcționarea în parametri a bateriei prin păstrarea temperaturii în limitele optime. De asemenea asigură conservarea în timp a parametrilor bateriei.
Caracteristici tehnice
Documente
Cabinete cu polițe mobile

În situațiile în care cabinetele de baterii sunt situate în încăperi de mici dimensiuni iar accesul este îngreunat, este indicată montarea acumulatorilor pe polițe mobile. Acestea permit accesul ușor la acumulatori pentru service și mentenanță.
Caracteristici tehnice
Documente
Cabinete cu fereastră

Cabinetele de baterii echipate cu ferestre transparente permit vizionarea stării acumulatorilor și a aparatelor de monitorizare a acestora aflate în interiorul cabinetului, fără deschiderea ușii.
Caracteristici tehnice
Documente
Socluri cabinet

Toate cabinetele pot fi livrate cu sau fără soclu. Înălțimea este ajustabilă și există posibilitatea fixării de podea.
Caracteristici tehnice
Documente