SRS (Sulfation Removal Solution) este un polimer organic revoluţionar, inventat, patentat şi produs în Japonia. Datorită proprietăţilor sale, SRS a fost premiat în anul 2000 cu echivalentul nipon al premiului Nobel. SRS este un produs ecologic, 100% biodegradabil. Nu este coroziv, inflamabil şi este solubil în apă.


Fenomenul de îmbătrânire a acumulatorilor

Uzura acumulatorilor pe bază de plumb şi electrolit acid apare ca urmare a acumulării în timp a unui strat de sulfat de plumb (PbSO4) pe electrozi. În acelaşi timp, ca urmare a reacţiilor chimice scade concentraţia acidului sulfuric care îndeplineşte funcţia de electrolit. Acest fenomen are ca rezultat creşterea rezistenţei interne a acumulatorului. Efectul direct al unei rezistenţe interne mărite este scăderea performanţei respectiv a capacităţii de înmagazinare a energiei. Conform statisticilor, 90% din acumulatorii care se casează sunt victimele sulfatării.

Fenomenul de sulfatare are loc treptat în decursul timpului, capacitatea efectivă a acumulatorului scăzând până la punctul în care acesta nu mai poate fi folosit. Sulfatarea este un proces permanent care are loc chiar şi în situaţia în care acumulatorul nu este în exploatare. De aceea producătorii recomandă încărcarea acumulatorilor depozitaţi şi neutilizaţi la un interval de timp (uzual 6 luni).

 

Principiul de funcţionare

SRS penetrează stratul de sulfat depus pe electrozii acumulatorului, aderând direct la plumbul din care este făcut electrodul. În urma acestui proces sulfatul se desprinde de pe electrozi şi eliberează electrodul, molecula de sulfat fiind returnată către electrolit. Astfel se reface balanţa chimică şi se inversează procesul de uzură. După eliberarea electrodului, SRS face priză la acesta, acoperindu-l şi protejându-l de sulfatarea ulterioară pentru o perioadă între 1 şi 3 ani, funcţie de funcţie de modul în care se face întreţinerea bateriei.

 

Comparativ cu metoda de regenerare care foloseşte încărcarea cu curenţi de înaltă frecvenţă, metoda bazată pe aditivul SRS prezintă mai multe avantaje din care amintim:

 • Simplitatea procedurii.
 • Operaţiunea se desfăşoară fără trimiterea bateriei la service.
 • Necesitatea unei singure încărcări după aditivare în loc de mai multe.
 • Costuri zero pentru aparatură (încărcarea făcându-se cu încărcătorul obişnuit al bateriei).
 • Acumulatorul nu este forţat, deci nu apare riscul de a afecta integritatea electrozilor.
 • Protecţie în timp faţă de sulfatarea ulterioară aplicării tratamentului.

 

Rezultate

În tabelul de mai jos sunt prezentate rezultatele şi speranţa de viaţă a acumulatorilor care au fost trataţi cu aditivul SRS. Cifrele se bazează pe rezultatele medii obţinute la testele făcute în laboratoare independente şi rapoartele de la utilizatori care au folosit SRS în ultimii 12 ani.

 

 

 

Zona verde reprezintă durata medie de viaţă a unei baterii de tracţiune: 1200 încărcări = 4 ani

 

Rezultatele după adiţia de SRS într-un acumulator în stare terminală se văd imediat. La o săptămână după operaţiune, în condiţii de exploatare normală acumulatorul va ajunge să funcţioneze aproape de întreaga sa capacitate. După două săptămâni electrolitul cu aspect noroios va deveni perfect curat.

S-a constatat că în urma restaurării cu SRS, majoritatea acumulatorilor ajung la 95-97% din capacitatea pe care au avut-o când a ieşit din fabrică!

 

Mai multe informaţii şi testimoniale găsiti pe blogul nostru, dând un click AICI


Ce tipuri acumulatori pot fi regeneraţi?

Toate tipurile de acumulatori cu electrolit pe bază de plumb-acid utilizaţi în electrocare, stivuitoare, aplicaţii industriale, telecomunicaţii, inclusiv cei din categoria "fără întreţinere" cum ar fi AGM VRLA, Gel, OPzV.

 

Avantaje

 • Economii pentru beneficiari de până la 50% din costurile de întreţinere şi schimbare a acumulatorilor.
 • Economii de până la 30% la factura de energie electrică. Acumulatorii uzaţi consumă mai mult curent la încărcare decît cei noi.
 • Încărcări mai rare (timpi mai lungi de exploatare între două încărcări) la bateriile de tracţiune.
 • Beneficii pentru mediu prin reducerea drastică a cantităţii de baterii scoase din exploatare.
 • Garanţie pentru bateriile restaurate prin această metodă.

 

Firme precum Toyota, Mitsubishi, China Telecom folosesc pe scară largă SRS, protejând mediul şi economisind sume importante. Avantajele folosirii SRS au fost recunoscute pe plan internaţional, în prezent existând o reţea de distribuţie în regim de franciză în 23 ţări. Firma noastră este în relaţie directă cu producătorul japonez, fiind distribuitor exclusiv pe piaţa românească.

 

Procedeul

În principiu acţiunea de restaurare constă din următoarele etape

 

Cui ne adresăm
 • Firmelor care au în exploatare un număr relevant de acumulatori cu plumb: Utilaje cu acumulatori de tracţiune (motostivuitoare, electrocare, etc.), flote de transport, utilizatori din domeniul industrial şi telecomunicaţii, aplicaţii solare şi eoliene.
 • Firmelor specializate în service de acumulatori.
 • Firmelor care doresc să înceapă o afacere sau să îşi extindă domeniul de activitate în acest domeniu.


Nu vindem către persoane fizice şi nici nu prestăm servicii de regenerare acumulatori. Asistăm beneficiarii care doresc să testeze SRS.


SRS

SRS penetrează stratul de sulfat depus pe electrozii acumulatorului, aderând direct la plumbul din care este făcut electrodul. În urma acestui proces sulfatul se desprinde de pe electrozi şi eliberează electrodul, molecula de sulfat fiind returnată către electrolit. Astfel se reface balanţa chimică şi se inversează procesul de uzură. După eliberarea electrodului, SRS face priză la acesta, acoperindu-l şi protejându-l de sulfatarea ulterioară pentru o perioadă între 1 şi 3 ani, funcţie de funcţie de modul în care se face întreţinerea bateriei. Aplicarea tratamentului la o baterie nouă îi dublează viaţa

Comparativ cu metoda de regenerare care foloseşte încărcarea cu curenţi de înaltă frecvenţă, desulfatarea cu aditivul SRS oferă mai multe avantaje, enumerate în documentul de prezentare a produsului.


 • Informaţii suplimentare despre SRS se găsesc pe pagina de Aplicaţii
 • Rezultatele testelor realizate cu aditivul SRS pe diverse tipuri de acumulatori pot fi vizionate în secţiunea Documentaţie
 • Testimoniale de la beneficiari din România se găsesc pe blogul nostru
Caracteristici tehnice
 • Efectiv la toate tipurile de acumulatori plumb-acid afectaţi de sulfatare
 • Protejează bateria pe termen lung
 • Inodor, incolor, nepericulos pentru om sau mediu
 • Ecologic şi biodegradabil