Capacitatea bateriilor la temperaturi scăzute

Parametrii acumulatorilor afişaţi în cărţile tehnice sunt valabili la o temperatură de 25°C. Odată cu scăderea temperaturii reacţiile chimice interne încetinesc iar capacitatea bateriilor de a furniza curent scade. De exemplu un UPS echipat cu o baterie care oferă 2 ore backup la temperatura camerei va putea oferi doar o oră şi 36 minute backup la temperatura de 0°C. Când temperaturile se apropie de -40°C reacţiile chimice interne practic încetează, iar bateria nu mai poate furniza curent.

 

 

UPS-urile de exterior care sunt destinate operării în zone cu temperaturi scăzute trebuie echipate cu dispozitive care să meţină bateria caldă, astfel încât în cazul unei pene de curent să fie apte să genereze suficient curent pentru a proteja sarcina.

 

UPS-urile şi sursele de curent continuu  destinate aplicaţiilor de exterior din portofoliul Alphapower oferă posibilitatea de echipare opţională cu asemenea dispozitive. Cele mai utilizate sunt păturile termostatate, care menţin bateria suficient de caldă ca să ofere minim 70% capacitate la temperatura de -30°C