Alimentarea de rezervă a camerelor de supraveghere de exterior

Un sistem de supraveghere video are nevoie de alimentare cu energie electrică 24/7, nefiind permise întreruperi cauzate de o rețea de alimentare instabilă sau care furnizează tensiune de proastă calitate. Soluția evidentă este echiparea cu un UPS cu autonomie mare.

Pentru camerele care funcționează în aer liber este importantă alegerea unei soluții adecvate funcționării în condiții de exterior. Soluția standard pentru asemenea aplicații sunt UPS-urile outdoor de mică putere. Un asemenea UPS este Alpha Micro 100 , care poate proteja echipamente cu o putere de până la 100W și care asigură autonomie de câteva ore unei camere de exterior.

 

O opțiune alternativă, cu multiple avantaje o constituie UPS-ul outdoor de curent continuu. Majoritatea camerelor video se alimentează în curent continuu la 12V, 24V sau chiar 48V. În mod onișnuit tensiunea respectivă este furnizată de la rețea prin intermediul unui alimentator propriu al camerei. În cazul folosirii unui UPS de curent continuu, acesta alimentează direct camera cu tensiunea continuă corespunzătoare. În același timp redresorul din UPS încarcă bateria de acumulatori care asigură autonomia în caz de pană de tensiune.

Datorită alimentării camerei direct din UPS-ul de curent continuu se evită pierderile datorate conversiei duble de energie (invertor + alimentator cameră), crescând semnificativ randamentul. Cu alte cuvinte, se obține o autonomie mult mai mare din aceleași baterii. Practic timpul de funcționare al unei camere alimentate dintr-un UPS de curent continuu va fi cu 45 - 50% mai mare decât în cazul alimentării dintr-un UPS de curent alternativ echipat cu aceleași baterii. Alte avantaje ale acestei soluții sunt dimensiunile fizice mai mici și căldura degajată mult mai mică, ceea ce vara constituie un avantaj major.

 

 

Alimentare cameră din UPS clasic de curent alternativ                                                             Alimentare cameră din UPS de curent continuu

 

Caracteristici/funcționalități

  • Construcție ultracompactă, cu greutate mai mică decât a unui UPS clasic
  • Preț mai mic decât al unui UPS de curent alternativ de aceeași putere
  • Compatibilitate cu diverse tipuri baterii, funcție de cerințel: AGM, Litiu, Supercapacitor
  • Durată lungă de viaţă a acumulatorilor datorită funcțiilor de management avansat al bateriei: Încărcare controlată de microprocesor, compensare în funcţie de temperatură, protecție împotriva descărcării excesive, protecție la supratemperatură, etc.
  • Imunitate la praf datorată răcirii naturale
  • Gamă extinsă de temperaturi de funcționare, tipic de la -40oC la +70oC
  • Relee cu contacte libere de potenţial pentru semnalizare alarme
  • Posibilitate de monitorizare parametri prin interfața RS485 (funcție de model)
  • Autonomie ridicată (de ordinul orelor) la funcţionarea pe baterie.